Word vrijwilliger

Ben je enthousiast over wat ons platform allemaal doet? Wil je daar graag een bijdrage aan leveren? Onderstaand vind je voorbeelden hoe je je kunt inzetten. We gaan graag met je in gesprek.

Werkgroep Toegankelijkheid

  • Heb je een auditieve of visuele beperking of een lichamelijke of neurologische -aandoening en heb je zin om jouw ervaringsdeskundigheid in te zetten voor een betere toegankelijkheid, dan is de werkgroep toegankelijkheid vast iets voor jou. Zie hier info.
  • We hebben ook versterking nodig bij het organiseren en begeleiden van de activiteiten. Duidelijk kunnen communiceren en coördineren en evt. een verslag schrijven over een activiteit zijn daarvoor belangrijke vaardigheden.

Werkgroep Schoolvoorlichting

  • Heb je een van bovenstaande handicaps en wil je graag meedoen met schoolworkshops? Je bent hard nodig! De werkgroep bestaat grotendeels uit mensen die dit al jaren doen en veel ervaring hebben. We organiseren ongeveer acht workshops per jaar bij diverse scholen in Leidschendam-Voorburg. Zie hier meer informatie. Als je interesse hebt, kun je eerst eens een keertje komen kijken bij een workshop om te zien of het iets voor je is. Je kunt dan ook kijken in welk groepje je het liefst wilt meedraaien. Eigen ideeën en inbreng zijn van harte welkom.
  • Maar misschien wil je de workshops helpen organiseren? Denk daarbij aan het benaderen van de scholen, het maken van een planning of het voorbereiden van een workshop. Je brengt vooraf een bezoekje aan de school om met de leerkracht alles door te spreken. Ook is het soms nodig om tijdens een workshop de vrijwilligers te ondersteunen.
  • En af en toe aan de slag gaan kan ook: bijvoorbeeld het voor de workshops benodigde materiaal naar de school brengen en weer ophalen.

Overige activiteiten

  • Heb je verstand van communicatie en ben je goed met tekst? Wij willen graag een bredere campagne organiseren met als doel meer bewustwording te creëren bij burgers op het gebied van toegankelijkheid. Daar hebben we hulp bij nodig. Wij laten ons graag adviseren, leren graag en staan open voor verbetering voor onze communicatie. We horen graag van je.
  • We streven ernaar om drie á vier keer per jaar een digitale nieuwsbrief te verspreiden. Ben je hier handig in en kun je voor ons de content die wij aanleveren in een nieuwsbrief zetten, dan zijn wij enorm geholpen!
  • Kun je goed fotograferen en heb je daar ook de apparatuur voor? Kom een keer mee met een van onze activiteiten en leg onze vrijwilligers vast als zij in actie zijn. Dat levert weer, een serie mooie foto’s op voor onze publiciteit zoals de persberichtjes, de website, de nieuwsbrief en de social media. Daar zijn we heel blij mee.
  • Wil je af en toe een vrijwilliger (iemand met een handicap) halen en brengen voor bijvoorbeeld een schoolworkshop, een lunch, een vergadering of een kerstborrel? Welkom!

We hebben trouwens dringend opslagruimte nodig voor het materiaal voor de schoolworkshops. Het gaat om ongeveer 2 m3. Ongeveer acht keer per jaar wordt het materiaal op een donderdagmiddag gehaald en gebracht. Kunnen we bij jou terecht? We horen graag van je!

Heb je interesse in één van bovenstaande vacatures? Stuur een mail naar José: secretaris@platformgehandicaptenlv.nl