Organisatie

Organisatievorm en bestuur

Het Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg is een stichting.

Bestuur

Het stichtingsbestuur bestaat uit:

Willem Bertels

Willem Bertels (voorzitter)

Ik ben getrouwd met Jeske en vader van drie prachtige kinderen. Eén daarvan, Mees, is op 30 maart 2009 dodelijk verongelukt. We missen hem elke dag meer. Mees was lichamelijk gehandicapt; hij kon zijn spieren niet goed aansturen. Dus toen ik in 2015 werd gevraagd bestuurslid te worden van het Platform Gehandicapten, dacht ik: Wat een mooie kans! Een kans natuurlijk om hem te eren, maar ook om eraan bij te dragen dat mensen met een handicap zich meer gezien en begrepen weten. Want wij kunnen veel leren van mensen met een handicap.

José Leeflang (secretaris)

Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door het menselijk lichaam en hoe zich dat beweegt. Geboeid door botten en spieren werd ik fysiotherapeut. In de praktijk ging mijn interesse steeds meer uit naar hoe verschillend mensen met hun klacht of beperking omgaan. Mijn aandacht verschoof van hoe mensen bewegen naar wàt mensen beweegt. En zo werd ik haptotherapeut, waarmee ik werkte op het grensvlak van lichaam en psyche.

Ik draag graag bij aan de doelstellingen van het Platform Gehandicapten LV. Het samenwerken met de vrijwilligers, die weten te dealen met een forse beperking in hun leven, is leerzaam en inspirerend.

Will Kranenburg (penningmeester)

Ik ben geboren in Brabant 1950 en al 50 jaar samen met Bram, vier kinderen en vier kleinkinderen. Van beroep ben ik orthopedagoog.

Onze jongste zoon heeft downsyndroom. Daardoor ben ik al snel betrokken geraakt bij allerlei gehandicaptenorganisaties. Ik ben ook lang actief geweest als raadslid van de gemeente Leidschendam-Voorburg en als statenlid van de provincie Zuid-Holland. In beide functies had ik gehandicaptenbeleid in mijn portefeuille. Sinds vijf jaar ben ik bestuurslid bij het Platform.