Ondersteuning van sporten en bewegen met een beperking

De sportwethouders uit de regio Haaglanden hebben de overeenkomst ‘Inclusief – Sport & Bewegen regio Haaglanden’ ondertekend

Na twee jaar samenwerking op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking gaan de gemeenten graag door om het verschil te maken voor inwoners zoals Angelo. Angelo heeft licht verstandelijke beperking en woont in Leidschendam. Zijn grootste wens: keeper bij een voetbalteam worden. Via het programma Inclusief Sport en Bewegen is hij onlangs bij een beweegcoach terechtgekomen die ervoor gezorgd heeft dat Angelo kon meetrainen met het G-team bij voetbalvereniging SEV. Angelo heeft in 2021 de Vliet Award voor onbeperkte topper ontvangen. Angelo: “Ik ben heel trots dat ik deze aanmoedigingsprijs heb gewonnen, ik voel me echt vereerd! Het stimuleert mij om door te gaan met sporten.”

Wethouder Astrid van Eekelen ondertekende de overeenkomst namens de gemeente Leidschendam-Voorburg: “Het is goed en erg belangrijk dat we ons blijven inzetten voor sport en bewegen voor iedereen. Zeker in deze tijden van de pandemie, maar ook in de toekomst. Door samenwerking met omliggende gemeenten kunnen we meer betekenen op het gebied van sporten en bewegen voor jongens zoals Angelo en andere inwoners met een beperking. Zo kunnen zij meedoen aan regionale sportdagen en is er meer kennis en kunde om ze te ondersteunen met materiaal en begeleiding.”

De intentieovereenkomst werd getekend door de wethouders van de gemeenten in Haaglanden: Delft, Den Haag, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Zoetermeer, Delfland, Wassenaar en Westland.