Platform op bezoek bij de wethouder in de week van de toegankelijkheid

Maandag 4 oktober ging het Platform Gehandicapten op bezoek bij wethouder Kist.

Het Platform overhandigde de wethouder een fotoboekje dat toont hoe het is om te leven met een handicap en tegen welke obstakels slechtzienden en mensen met een rolstoel soms letterlijk aanlopen.

De stoep wordt steeds ontoegankelijker, vooral door verkeerd geparkeerde busjes van pakjesbezorgers en bouwbedrijven en ook door grote aantallen leenscooters. Daarnaast constateert het Platform nog andere problemen zoals los- en scheefliggende tegels en verkeerd geplaatste verkeersborden.

Er volgde een gesprek waarin het Platform suggesties aandroeg voor verbeteringen. Deze werden door de wethouder en zijn medewerkers in ontvangst genomen. Komende maanden gaat het Platform de toegankelijkheid van de Mall of the Netherlands onderzoeken. De gemeente vraagt ons ook regelmatig om advies: zo gaan we de digitale toegankelijkheid van de websites testen.

Wilt u meedoen? Het Platform is altijd op zoek naar mensen met of zonder handicap die zich in willen zetten voor een toegankelijke inclusieve samenleving!

info@platformgehandicaptenlv.nl