Platvorm Gehandicapten kan weer naar school

Elke maand bezoeken vrijwilligers van het Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg een school. Daar laten vrijwilligers van de werkgroep scholenvoorlichting kinderen ervaren hoe het is om te leven met een handicap. Zo moeten ze proberen met één hand een appeltje te schillen en mogen ze een parcours afleggen met een echte kinderrolstoel.

Omdat de rolstoel al een beetje sleets begon te raken, was het Platform op zoek naar een nieuwe. Via de AH-flessenactie had het Platform geld gekregen voor een nieuwe rolstoel. Het aankopen van de kinderrolstoel bleek echter best ingewikkeld en duur. Met behulp van de gemeente in samenwerking met Medipoint, leverancier van mobiliteitshulpmiddelen, is het gelukt om een nieuwe rolstoel te verkrijgen. Hier waren geen kosten aan verbonden, omdat de rolstoel al was afgeschreven. “Dat is fantastisch!”, vindt Marian Cornelissens van het Platform.

Het geld van de AH-actie kan nu besteed worden aan andere hulpmiddelen die ook aan vervanging toe zijn. “Complimenten aan de gemeente, Medipoint en alle mensen die hun flessengeld doneerden. We hopen snel weer met de werkgroep scholenvoorlichting aan de slag te gaan”, aldus Cornelissens.

Bron: Het Krantje