Wat een vreselijk groot stembiljet!

Wat een vreselijk belachelijk groot stembiljet voor 70-plussers kreeg ik in de bus!

Een meter breed!! Met 30 partijen en zo’n 600 namen. Veel te kleine lettertjes voor al die oudere mensen, ze hebben niet eens plaats om het ding te bestuderen.
Invullen mag met alle kleuren, dus ik heb geel op het oog.
En dan moeten ze het daarna nog weer in een aparte envelop gepropt worden, en samen met de ondertekende stempas in retourenvelop.

Oh ja, opletten, de retourenvelop met het briefstembiljet en de stempas moet ik wel vóór vrijdag 12 maart 17:00 uur in de brievenbus doen óf inleveren bij een afgiftepunt, dat kan nog tot en met 17 maart.
De afgiftepunten zijn te vinden op de website van de gemeente. Dat blijken er slechts drie te zijn, één in Stompwijk, één in Leidschendam en één in Voorburg!
Dus dat wordt nog snel even flink puzzelen met dat metersgrote briefstembiljet met die 600 namen en al die nieuwe partijen. Mijn buurvrouw zei dat dat niet zo moeilijk is, want je kiest toch gewoon de lijsttrekker……

Ik vraag me af hoe ze dat in de stemhokjes gaan doen, krijgt iedereen daar een 1,5 meter breed hokje en een half uur de tijd om te kiezen? Misschien ga ik dat wel doen, ook veel gezelliger. Wel even mijn stempas en legitimatie meenemen.

Bram Visser, Voorburg