Informatie van de gemeente over Toegankelijkheid Stembureaus

Toegankelijk stemmen

Bereikbaarheid voor rolstoel en scootmobiel
De gemeente heeft een aantal maatregelen genomen om te zorgen dat mensen met een beperking goed en veilig kunnen stemmen. De stembureauleden die kunnen assisteren, dragen een medisch mondneusmasker en handschoenen.
Bereikbaarheid voor rolstoel en scootmobiel
Alle stembureaus in de gemeente zijn toegankelijk voor mensen met een rolstoel of scootmobiel, met uitzondering van De Trinity Church in Leidschendam. Er zijn gehandicaptenparkeerplaatsen vlakbij de stembureaus.

Leesloep
In alle stembureaus is een leesloep aanwezig. Die vergroot de tekst op het stembiljet. Ook heeft het stemhokje goede verlichting. Er zijn stembureauleden om te helpen. Zij dragen een medisch mondneusmasker en handschoenen.

Stemmal en audiosysteem
In het Servicecentrum Leidschendam aan de Koningin Wilhelminalaan 2 is het voor blinden en slechtzienden mogelijk om zelfstandig te stemmen. Er is een stemmal en audiosysteem met koptelefoon aanwezig. Lees een handleiding voor gebruik van stemmal en soundbox op Oogvereniging.nl: Toegankelijk stemmen als u een visuele beperking heeft.

Gesproken kandidatenlijsten
Kiezers met een visuele beperking kunnen gebruikmaken van gesproken kandidatenlijsten. De gesproken kandidatenlijsten per partij worden op deze pagina gepubliceerd zodra deze beschikbaar zijn.

Meer informatie is te vinden op https://www.lv.nl/toegankelijk-stemmen