Vacature coördinator Scholenproject

Alle inwoners van Leidschendam-Voorburg, ook die met een lichamelijke of geestelijke beperking, moeten een ‘normaal’ leven kunnen leiden. Thuis, op het werk, op school, bij het uitgaan, tijdens het winkelen, kortom op alle plekken en in alle omstandigheden moeten gehandicapten ongehinderd aan de samenleving deel kunnen nemen. De samenleving moet ook voor gehandicapten prettig toeven zijn; moet met een deftig woord ‘inclusief’zijn.

Het Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg (PGLV) wil daaraan steentje bijdragen. Dit doen we onder andere met onze werkgroep Schoolvoorlichting. Voor deze werkgroep zoeken we een

Coördinator Scholenproject (vrijwilliger)

De werkgroep Schoolvoorlichting geeft voorlichting aan leerlingen van de hoogste groepen van de basisschool. Tijdens een workshop van ongeveer twee uur ervaren de leerlingen via een speelse ontdekkingstocht wat het betekent om met een lichamelijke handicap te leven en hoe je daar mee om kunt gaan.

De workshops worden verzorgd door een flink aantal vrijwilligers met een lichamelijke beperking, die daarbij worden ondersteund door vrijwilligers zonder handicap. In een voor- en nagesprek kunnen de kinderen vragen stellen aan de vrijwilligers. Ter voorbereiding van de workshop kijken de kinderen naar een film waarin een aantal inwoners van Leidschendam-Voorburg met een handicap laat zien hoe het is om te leven met een fysieke beperking en welke hulpmiddelen zij tot hun beschikking hebben.

Taken

 • Organiseren en plannen van tien workshops per jaar.
 • Onderhouden van contacten met de scholen.
 • Onderhouden van contacten met de vrijwilligers.
 • Beleggen en voorzitten van een of twee voortgangsbesprekingen met alle vrijwilligers.
 • Onderhouden van contacten met het bestuur van het Platform Gehandicapten.
 • Voorraadbeheer van de materialen (in overleg met de vrijwilligers).
 • Opstellen jaarlijkse financiële verantwoording.

Competenties

 • Goede sociale vaardigheden (contacten kunnen leggen en omgaan met zeer verschillende mensen).
 • Zelfstandig kunnen werken (prioriteiten bepalen, leidinggeven, overleggen, problemen oplossen en keuzes maken).
 • Coachend leiding kunnen geven aan vrijwilligers.
 • Proactief en flexibel kunnen handelen.
 • Vertrouwenspersoon kunnen zijn voor de vrijwilligers.
 • Gelijkwaardig gesprekspartner van bestuurders en leerkrachten.

Tijdbelasting

Ongeveer 4 uur per week.

Vergoeding

Het Platform heeft geen financiële middelen om een vergoeding te verstrekken. Wel vindt er elk jaar een gezamenlijke lunch plaats voor alle vrijwilligers en donateurs van het Platform. De gemeente Leidschendam-Voorburg geeft elk jaar een kleine attentie aan vrijwilligers van non-profitorganisaties.

Reacties naar: Willem Bertels, secretaris. E-mail: info@platformgehandicaptenlv.nl. telefoon: 06 2244 7454.