Uniek Sporten

Tekst grootte aanpassen

-A +A

Aangepast sporten

Sporten of bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een beperking hebben dikwijls moeite een passende sport- of beweegactiviteit te vinden. Maar een handicap hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen. Iedereen moet kunnen sporten! Dat kan via Uniek Sporten.

Uniek Sporten

Heb jij een beperking en wil je graag sporten of bewegen? Dan is Uniek Sporten echt iets voor jou! Op unieksporten.nl vind je passend sport- en beweegaanbod in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast kunnen sporters en sportaanbieders op deze site terecht voor tips over onder meer vervoer, vrijwilligers en financiën en het vinden van een sportmaatje. Uniek Sporten is een initiatief van het Fonds Gehandicaptensport. Het fonds wil door middel van de website en app van Uniek Sporten ervoor zorgen dat nog meer mensen met een beperking en/of chronische aandoening kunnen genieten van sport en bewegen.

 

Vind je sport!

Regelmatig sporten en bewegen is leuk en biedt daarnaast vele voordelen. Ook voor mensen met een beperking en/ of chronische ziekte moet het mogelijk zijn een sport te vinden en lekker aan de slag te gaan! Op de website  en app van Uniek Sporten zie je welke sporten er zijn, bekijk je filmpjes, vind je informatie over locaties, tijden en contactgegevens. Maak een profiel aan en kom in contact met sportaanbieders en andere sporters. Ga snel naar unieksporten.nl en vind je sport!

Beweegcoach

Kom je er toch niet uit? Dan kan de beweegcoach je verder helpen. De beweegcoach kijkt naar wat je leuk vindt en wat je kan en zoekt daar een passende sport of beweegactiviteit bij. Ook kijkt ze samen met jou wat er nog meer nodig is om lekker te kunnen sporten. Denk bijvoorbeeld aan vervoer of extra begeleiding bij een vereniging. Neem contact op met beweegcoach Soraya Samuels (MEE/VTV), e-mail: beweegcoach@meezhn.nl of bel 06 11032034.

Voor aanbieders

Wil jouw vereniging ook sportaanbod creëren voor mensen met een beperking? Ook daarvoor kun je op de site van Uniek Sporten terecht. Je vindt er onder meer informatie over aanbod, handicaps, communicatie, financiën, sportbonden en vrijwilligers. Ook aan de slag met aangepast sporten? Of heeft je vereniging al aangepast sportaanbod, maar staat deze activiteit er nog niet tussen? Neem dan vandaag nog contact op met onze combinatiefunctionaris Aangepast Sporten.

Joyce van der Sloot
Combinatiefunctionaris Aangepast Sporten
E: joyce.vandersloot@senw-lv.nl
T: 06 – 348 800 26