Langer zelfstandig  wonen? Kom 7 juni naar de informatiemiddag

Tekst grootte aanpassen

-A +A

Wat kunt u doen om langer zelfstandig te blijven wonen? Er is een divers aanbod aan hulp en ondersteuning in onze gemeente waar u misschien nog geen weet van heeft. Daarom organiseert het campagneteam Voel je Thuis op 7 juni een informatiemiddag over langer zelfstandig wonen. Tijdens deze middag kunt u in gesprek met diverse organisaties over uw vragen rondom dit onderwerp en kunt u zich laten informeren over de laatste ontwikkelingen op dit gebied. De informatiemiddag vindt plaats bij Wijk- en dienstcentrum De Plint, Pr. Frederiklaan 7, Leidschendam. De toegang (inclusief koffie/thee) is gratis.

 

Programma

  • 15.00 uur Welkomstwoord wethouder
  • 15.15 uur Inspiratiesessie over trends en praktijkvoorbeelden
  • 15.45 uur Met elkaar in gesprek
  • 16.30 uur Afsluiting

 

Samen in gesprek

Ellen Olde Bijvank gaat in haar inspiratiesessie concreet in op landelijke trends en goede praktijkvoorbeelden, zoals slimmer en beter voor elkaar zorgen, aanpassingen in bestaande bouw. Maar ook hoe om te gaan met grijze gebieden waar formeel niemand verantwoordelijk voor is, maar welke wel zelfstandig wonen in belangrijke mate vergroten. Denk aan bijvoorbeeld niet-planbare nachtzorg, domotica, brandveiligheid. Wat betekent dat voor u? En voor de partijen op dit werkterrein en de gewenste samenwerking?

 

Aansluitend kunt u in groepjes met elkaar in gesprek over de thema’s:

  • Het hebben of bouwen van een netwerk, op wie kun je een beroep doen?
  • Woningaanpassingen, wat zijn de mogelijkheden?
  • Zorg- en hulpverlening, bij wie kun je terecht met welke zorgvraag?
  • Robotica en domotica, welke technologische toepassingen helpen bij langer zelfstandig wonen?

 

Informatiemarkt

Vanaf 15uur is ook de informatiemarkt open. Hier vindt u de organisaties en middelen die er zijn om u te helpen langer zelfstandig thuis te wonen.

 

Campagne Voel je Thuis

Samen met partners streeft de Gemeente Leidschendam-Voorburg er naar om het bewustzijn rondom langer zelfstandig wonen te vergroten. De inspanningen zijn gebundeld in de campagne Voel je Thuis. In het campagneteam nemen deel: Ouderenbond, WoonInvest, Stichting Duivenvoorde, Gemiva-SVG, Participatieraad, WZH, Vidomes, Platform Gehandicapten, Woej, Middin, Huurdersraad Vidomes.

U bent van harte welkom om bij deze informatiemiddag aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden via de link: lv.nl/voeljethuis

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Monique Hooghiemstra, communicatieadviseur

06 -34941630