Nieuws

Tekst grootte aanpassen

-A +A

Zorgkosten 2018

Een handig artikel van Ieder(in) over zorgkosten 2018. Begin februari komt daarbij de site meerkosten.nl online.

 

Zorgkosten aftrekken over 2018

Belastingaangifte loont

 

Eigen bijdrage voor hulpmiddelen wordt vast bedrag

Leidschendam-Voorburg – Ondersteuning vanuit de Wmo kost vanaf 1 januari 2019 voor alle huishoudens maximaal € 17,50 per vier weken. Bij de berekening van de eigen bijdrage wordt niet meer gekeken naar de hoogte van het inkomen en vermogen. De ministerraad heeft hiermee onlangs in stilte ingestemd. 

Afscheid oud-bestuursleden

Onlangs vierden we het afscheid van oud-bestuursleden Carine Schaap en Cor van den Hoed. Een uitgebreid verslag volgt snel in onze nieuwsbrief, hierbij alvast een klein voorproefje:

 

https://vlietnieuws.nl/2018/08/31/afscheid-twee-bestuursleden-platform-gehandicapten/

Uniek Sporten

Aangepast sporten

Sporten of bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een beperking hebben dikwijls moeite een passende sport- of beweegactiviteit te vinden. Maar een handicap hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen. Iedereen moet kunnen sporten! Dat kan via Uniek Sporten.

AFSCHEID NEMEN VAN HET OUDE BESTUUR!

Uitnodiging afscheidsreceptie

 

Op 30 augustus, 15:00 – 17:00 uur, nemen wij afscheid van 

 

Carine Schaap
Cor den Hoed
Bennick Wanner
voormalige bestuursleden van het Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg

 

In:
Wijkvereniging De Blauwe Tram
Oude Trambaan 51
2265 CA Leidschendam

 

U bent van harte uitgenodigd!

 

Namens het bestuur,
Hanneke Dominicus, voorzitter

 

Scootmobieltocht Meyendel

Dat was weer een gezellige scootmobieltocht naar Meyendel. Vanuit Duivenvoorde gingen 20 deelnemers via de Waaldsorpervlakte naar de boerderij in Meyendel. Daar kon men onder de parasol heerlijk genieten van een pannenkoek en een ijsje. Via een andere terugweg werd teruggereden naar Leidschendam. Dit alles weer mede-georganiseerd door het Rode Kruis.

Nieuw bestuur voor Platform Gehandicapten

Leidschendam-Voorburg - Na 24 jaar neem Carine Schaap (73) afscheid van het Platform Gehandicapten LV en draagt haar taak over aan Hanneke Dominicus (56). "Ik heb het al die jaren met heel veel plezier gedaan maar om meerdere redenen is het beter om nu te stoppen", zegt Carine Schaap. "Ik verlaat het platform met een gerust hart nu er zo'n enthousiast en jong bestuur klaarstaat."

Scootmobieltocht naar Jansland in Voorschoten

Het Rode Kruis en het Platform Gehandicapten LV organiseren op dinsdag 3 juli een scootmobieltocht naar het theehuis Jansland gelegen op het landgoed Rosenburgh. Via het mooie fietspad richting de Horsten en Voorschoten is de pleisterplaats bij het theehuis. Hier wordt wat gedronken en iets lekkers gegeten, hopelijk op het beschutte terras.

Blind voor 1 dag

Stichting iDb (Inclusie en Discriminatiebestrijding) is woensdag 20 juni voor 1 dag blind gegaan.

Langer zelfstandig  wonen? Kom 7 juni naar de informatiemiddag

Wat kunt u doen om langer zelfstandig te blijven wonen? Er is een divers aanbod aan hulp en ondersteuning in onze gemeente waar u misschien nog geen weet van heeft. Daarom organiseert het campagneteam Voel je Thuis op 7 juni een informatiemiddag over langer zelfstandig wonen. Tijdens deze middag kunt u in gesprek met diverse organisaties over uw vragen rondom dit onderwerp en kunt u zich laten informeren over de laatste ontwikkelingen op dit gebied. De informatiemiddag vindt plaats bij Wijk- en dienstcentrum De Plint, Pr. Frederiklaan 7, Leidschendam.

Pagina's